Nogomet
0

Agim Nikolić, trener Sarajeva: Kasno je za titulu

NINA
"Bordo" tim je konačno slavio u gostima. Posljednji put, i jedini ove sezone, u tome su uspjeli u trećem kolu kada su u Sokocu deklasirali Glasinca sa 3:0, i u tome je razlika u odnosu na vodeći Široki Brijeg.

Naime, ispred Sarajlija po broju pobjeda na gostovanjima su Široki Brijeg (4), kao i Leotar (3) i Sloboda (3). No, rezultatski zaostatak momci Agima Nikolića mogu zahvaliti i domaćem kiksu protiv Orašja. Vjerovatno je kasno govoriti o tituli, no ova pobjeda za ekipu s Koševa bitna je iz drugih razloga. Ekipa je psihološki učvršćena, a osvojeni bodovi bit će i te kako bitni u nastojanjima da se izbori mjesto u Evropi.

"Ovo su i te kako važni bodovi. I prije same utakmice igračima je postavljen imperativ pobjede, a najvažnije od svega je da je pristup bio pravi. Iako je vođena grčevita borba, utakmica je bila veoma korektna. Na žalost, igru je ometao izrazito težak teren, bilo je jako blatnjavo", kazao je Nikolić dodavši da je ekipa dodatnu snagu dobila u igri mlađih igrača, koji su u prvi tim ušli u nastavku sezone.

"Pohvalio bih sve igrače, ali moram istaknuti da je mladost dala novu snagu. Prije smo imali previše 'mekanu' veznu liniju, što sada nije slučaj", zaključio je Nikolić.

Susret s Leotarom na rasporedu je u srijedu, a Nikolić ističe da se svašta može očekivati.

"Mi u svaku utakmicu ulazimo maksimalno, borbeno, no rezultat je, kao i uvijek, teško prognozirati", kazao je koševski strateg, ocijenivši na kraju da je možda kasno govoriti o tituli.

"Vjerojatno je kasno. Široki Brijeg ima jako povoljan raspored i bit će ih teško zaustaviti. Mi ćemo pokušati ostvariti plasman koji nas vodi u Europu, pa što bude.", kazao je Nikolić.