Argentinski dnevnik Olé
3

Agüero nakon razvoda od Maradonine kćerke: Nije mi lako

Totalsport
Kun Aguero (Foto: Arhiv/AFP)
Kun Aguero (Foto: Arhiv/AFP)
Argentinski nogometni reprezentativac u redovima Manchester Cityja Sergio Agüero (24) u razgovoru za argentinski dnevnik Olé otvorio je dušu nakon rastave braka sa Gianninom Maradonom, najmlađom kćeri slavnog Diega Maradone.

"Ovih posljednjih nekoliko mjeseci pokušao sam se prilagoditi novoj fazi svoga života nakon rastave. Nije mi lako nakon toliko godina zajedničkog života i toliko iskustava s Gianninom",rekao je Agüero o majci svog sina Benjamina.

"Tokom tog perioda sazrijeli smo kao ljudi i ono što je najvažnije, imamo produkt naše ljubavi, imamo Bena, koji je blagoslov. To je ono što mi je najteže, jer Ben je sada u Buenos Airesu, a ja sam iz očitih razloga u Manchesteru".

Zbog rastave Agüerovog braka Cityju bi se tako mogao ponoviti "slučaj Tevez". Naime, Agüerov klupski saigrač u vrhu napada Carlos Tevez bio je prethodno toliko rastrgan između kluba i porodice koja se preselila u Argentinu, da je dugo vremena na pomolu bio njegov odlazak iz kluba.

"Pokušavam biti što je moguće profesionalniji i vjerujem da takva situacija ne utječe na moje sportske izvedbe. Ali nije lako biti razdvojen od djeteta. Nemoguće je da mi Ben ne nedostaje".