Najavio odlazak?
15

Agent otkrio: Oproštaj Buffona neće biti kao Tottijev, te proslave su u rimskom stilu

Klix.ba
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Agent Gianluigija Buffona Silvio Martina kazao je da oproštaj njegovog klijenta neće biti kao onaj što je Francesco Totti imao u Romi, ali da će dan kada jedan od najboljih golmana svijeta bude napuštao Staru damu biti prepun suza i emocija.

On je istakao da će oproštaj Buffona više biti kao onaj što je imao Alessandro Del Piero i da će to više biti kao pozdrav.

"Njegov eventualni oproštaj neće biti kao Tottijev. Te proslave pripadaju rimskom stilu, u Torinu očekujem više kao neki pozdrav, što je imao i Del Piero. Možda se nešto desi 15 minuta prije, kao na primjer baner na kom je pisalo "Ćao Platini". Biće to težak dan pun suza", kaže Martina.

Nakon toga, on je rekao da golman Milana Donnarumma nikada neće biti novi Buffon.

"Imao sam to zadovoljstvo da sam sarađivao sa najboljim golmanom na svijetu. Izvinjavam se Dommarummi, ali on nikada neće biti novi Gigi", poručuje Buffonov agent koji je rekao razlog zbog kojeg nije branio protiv Rome:

"Sve je bilo dogovoreno sa trenerom Allegrijem jer je titula praktično bila osvojena. To je još jedan historijski uspjeh, ali ova sezona nije bila samo o Gigiju. Juventus je bio važniji ove sezone", završio je Martina.

Podsjećamo, Buffon je za četvrtak najavio vanrednu konferenciju za medije na kojoj se pretpostavlja da će saopćiti da ili odlazi iz Juventusa, ili završava svoju karijeru. Kada je u pitanju neuništivi Buffon, ni još jedna sezona na golu Stare dame ne bi bila iznenađenje.