Moguć transfer
5

Agent Jana Oblaka boravio u Engleskoj na pregovorima s Manchester Unitedom

Klix.ba
Jan Oblak (Foto: EPA)
Jan Oblak (Foto: EPA)
Manchester United se polako priprema za odlazak golmana Davida De Gea, a predstavnik golmana Atletico Madrida Jana Oblaka je boravio u Engleskoj kako bi s čelnicima kluba s Old Trafforda razgovarao o mogućem transferu njegovog klijenta.

Nakon što je propao u posljednjim trenucima ljetnog prelaznog roka 2015. godine, transfer De Gee u Real Madrid će po svemu sudeći biti realizovan ovog ljeta, a menadžer Crvenih vragova Jose Mourinho je već pronašao zamjenu. Radi se o čuvaru mreže Atletico Madrida, sjajnom Janu Oblaku, čiji je agent bio u Engleskoj i s čelnicima Uniteda razgovarao o transferu.

Slovenski golman ima klauzulu u ugovoru koja iznosi oko 100 miliona eura, ali su u Unitedu uvjereni da ga mogu kupiti za manju sumu novca.

Dvadesetčetverogodišnji Oblak već tečno govori engleski jezik, tako da bi mogao bez problema komunicirati sa trenerima, saigračima i osobljem kluba.

Međutim, drugi klubovi su također zainteresovani za Oblaka, a ukoliko bi on odbio transfer na Old Trafford, Manchester United bi se okrenuo sjajnom mladom golmanu Milana Gianluigiju Donnarummi.