Nogomet
25

Aganspahić debitovao protiv Zrinjskog kao jedan od najmlađih igrača u historiji FK Sarajevo

Klix.ba
Almir Aganspahić
Almir Aganspahić
Na jučerašnjoj ligaškoj utakmici u Mostaru, u kojoj su snage odmjerili FK Sarajevo i HŠK Zrinjski, tri mlada igrača su zabilježila svoje prve minute u bordo dresu.

Dvadesetdvogodišnji golman i bivši omladinski reprezentativac Bosne i Hercegovine, Almin Abdihodžić, zamijenio je povrijeđenog Dejana Bandovića na golu. Uprkos primljena dva gola, Abdihodžić je djelovao dosta sigurno i u nekoliko navrata odlično intervenisao i spasio mrežu Sarajeva.

"Sretan sam što sam branio prve minute u Sarajevu. Zahvalio bih se našem stručnom štabu, posebno Milošu Đurkoviću, treneru golmana Sarajeva, te mom kolegi Dejanu Bandoviću, sa kojim imam fantastičan odnos.", rekao je Almin Abdihodžić.

Suspendiranog Dupovca zamijenio je dvadesetjednogodišnji Nemanja Mijušković. Mijušković je do sada igrao na prijateljskim utakmicama, ali je jučer zabilježio svoje prve minute u BH Telecom Premijer ligi.

"Drago mi je što sam igrao. Dugo sam čekao taj trenutak. Nažalost, nismo uspjeli da ostvarimo pobjedu, kako bi moj debi u dresu Sarajeva ostao dugo u sjećanju.", ističe Nemanja Mijušković.

U 78. minuti susreta, zamjenik Husrefa Musemića, Abdulah Oruč, priliku je dao i mladom Almiru Aganspahiću koji će ovu utakmicu zasigurno vječno pamtiti. Naime, sa svojih 16 godina i 242 dana, Almir je postao jedan od najmlađih igrača u historiji kluba koji su obukli dres prvog tima.

"Sve se desilo jako brzo. Prije dva mjeseca sam potpisao ugovor, a jučer sam već zabilježio svoj debi. Zahvalio bih se rukovodstvu kluba i stručnom štabu. Nadam se da ću svojim radom i dobrim igrama, naročito u mlađim kategorijama Sarajeva, steći dovoljno povjerenja da dobivam minutažu u prvom timu.", kazao je Almir Aganspahić.

Iako svoj debi nije zabilježio jučer, već nekoliko kola ranije, treba spomenuti i Adnana Hrelju. Devetnaestogodišnji Hrelja, koji je prošao sve omladinske kategorije Sarajeva, sve češće dobiva priliku da nastupa za prvi tim. Na jučerašnjem susretu u Mostaru, Adnan je zabilježio svoj treći nastup.

"Drago mi je što mlađi igrači dobivaju svoju priliku u prvom timu. Svakako, moram biti zadovoljan i zahvaljujem se na ukazanom povjerenu. Nadam se da ću dobiti još veću minutažu u narednom periodu. Svjestan sam da tome mora prethoditi moj rad i odnos na treningu i na utakmicama.", rekao je Adnan Hrelja.