Nogomet
0

Afellay na pragu transfera u Barcelonu

Totalsport
Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay
Holandski nogometni reprezentativac u redovima PSV-a, Ibrahim Afellay (24), trebao bi, prema pisanju Voetbal Internacionala, u zimskom prelaznom roku zamijeniti svoj aktuelni klub s Barcelonom.

Navodno su u toku pregovori između Barceloninog dopredsjednika Josepa Marije Bartomeua te tehničkog odnosno generalnog direktora PSV-a, Marcela Brandsa i Tinyja Sandersa, te bi transfer i službeno trebao biti realiziran na zimu.

U PSV-u su voljni prodati Afellaya čim prije kako bi na njemu nešto i zaradili budući da mu ugovor istječe na kraju sezone, dok se kao visina odštete spominje brojka od tri miliona eura.

Ukoliko zaista do realizacije posla i dođe, tako će se nastaviti dugogodišnja tradicija prema kojoj katalonski gigant u svoje redove dovodi holandske igrače. Jedan od pionira bio je Johan Cruyff koji je 1973. stigao iz Ajaxa.

Također bi to moglo značiti da su u redovima Barcelone odustali od ideje dovođenja Luke Modrića iz Tottenhama koja se neko vrijeme provlačila kroz španske medije, jer Afellay igra također u veznom redu kao i hrvatski reprezentativac.