Uoči derbija
84

Adžem: Želimo pobjedu protiv Širokog; Vranješ: Najbolja smo ekipa u ligi

Piše: D. B.
Stojan Vranješ i Admir Adžem (Foto: H. M./Klix.ba)
Stojan Vranješ i Admir Adžem (Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar će u okviru 4. kola Lige za prvaka BiH u subotu ugostiti ekipu Širokog Brijega, a tim povodom su se danas medijima obratili šef stručnog štaba Plavih Admir Adžem te nogometaš Stojan Vranješ.

"Očekuje nas derbi i protivnik kojeg dobro poznajemo. Ove zime smo odigrali tri zanimljive utakmice, a isto očekujemo i u subotu. Nemamo kartoniranih igrača, a nedostaje Blagojević zbog upale sinusa. Ostali su spremni, željno očekujemo utakmicu i želimo pobjedu", izjavio je Adžem.

Željezničar je triput zaredom savladao Širokobriježane, no, to ne mora ništa značiti.

"Kada pobijedite nekog tri puta, to ostavi traga. Međutim, ima promjena u sastavima, bit će to drugačija, ali i zanimljiva utakmica. Vidjet ćemo u subotu da li su jači ili slabiji", rekao je trener Plavih.

S obzirom na to da klub iz Doline ćupova igra i polufinale Kupa BiH, raspored je gust.

"Imamo tri utakmice u sedam dana, morat ćemo proširiti roster. Spremit ćemo se za Slobodu što bolje kako bismo prošli tu prepreku. Dobro je što prvu utakmicu igramo kući, zbog putovanja", kazao je Adžem.

Stojan Vranješ
Stojan Vranješ

Potom se novinarima obratio i nogometaš Plavih Stojan Vranješ, koji također očekuje tešku utakmicu, ali i pobjedu.

"Očekuje nas možda najteža utakmica u dosadašnjem dijelu šampionata. Široki je dobro organizovan i može nam napraviti probleme, ali se mi dižemo psihički i fizički. Imamo obavezu da pobijedimo i zadržimo prvo mjesto te da to bude uvertira za derbi. Nadam se pobjedi uz podršku naših navijača. Ekipa nije psihički pala ni nakon utakmice sa Zrinjskim. Izašli smo iz te utakmice jači te smo izvukli pouke. To smo pokazali protiv Radnika. Najbolja smo ekipa u ligi", jasan je bio Vranješ.

Željezničar i Široki Brijeg se sastaju u subotu, a utakmica počinje u 16:30 sati.