Pred meč s Radnikom
30

Adžem: Svi osjećamo posljedice, želimo polusezonu završiti na prvom mjestu

Piše: K. H.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem kazao je na konferenciji za medije, prije meča s Radnikom, da vjeruje u svoje igrače te da se nada kako će Plavi pobjedom završiti prvu polusezonu Premijer lige BiH.

Meč između Željezničara i Radnika igra se u nedjelju, a s obzirom na vremenske neprilike u glavnom gradu, susret je pomjeren za 14:00 sati. Trener ekipe s Grbavice nada se da neće biti dodatnih pomjeranja termina.

"Iskreno se nadam da neće biti odgoda i da ćemo odigrati utakmicu u predviđenom terminu. Iza nas je jedan veoma težak period i još jednom sve čestitke mojim igračima na svemu što su uradili. Bilo je teško psihološki i fizički i preokrenuli smo stvari u svoju korist, a uradit ćemo sve da tamo i ostanemo. Ovo nam je veoma bitna utakmica jer želimo na pauzu otići kao prvoplasirani, ali to neće puno značiti, već će biti nagrada ovim igračima za sve što su uradili. Protiv Radnika će biti teško, nedostaje nam nekoliko igrača, neki su dosta istrošeni, ali vjerujem u njih i njihov karakter te vjerujem da ćemo ovo odraditi na najbolji način", kazao je Admir Adžem.

Prisutnim se obratio i defanzivac Plavih Daniel Graovac koji je rekao da će meč protiv Radnika biti najteža utakmica do sada.

"Posljednjih pet utakmica odigrali smo pet derbija i sada nam dolazi možda i najteža utakmica. Ekipa je istrošena, a mi se moramo skupiti kako bismo polusezonu završili na prvom mjestu", kazao je Graovac.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

Adžem je za kraj rekao da će Ubiparip danas obaviti dodatne preglede, a na pitanje o eventualnim pojačanjima kazao je da će klub dovesti igrače na ciljane pozicije.

"Naši igrači su istrošeni i ovi tereni iziskuju mnogo više snage nego na nekom normalnom terenu. Vojo Ubiparib je istegao mišić zadnje lože i u toku današnjeg dana ćemo saznati više informacija, a iskreno se nadamo da će Srđan Stanić biti u kombinaciji za meč. Svi igrači osjećaju posljedice ovih utakmica i bitno ih je što prije vratiti u normalu. Dovest ćemo pojačanja na pozicijama gdje su nam potrebni novi igrači, a ovi momci su pokazali da se na njih može računati", završio je Adžem.