Liga za prvaka
32

Adžem pred meč s Krupom: Nadamo se da će pobjeda u Tuzli biti dodatni vjetar u leđa

Piše: K. H.
Admir Adžem (Foto: D. S./Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: D. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem najavio je predstojeći meč Plavih u Ligi za prvaka, a njegovu ekipu očekuje gostovanje kod Krupe gdje će pokušati potvrditi dobru igru iz Tuzle.

Željezničar je savladao Slobodu u uzvratnom meču polufinala Kupa BiH rezultatom 4:1 čime su se plasirali u finale, a tamo će upravo igrati protiv Krupe.

Trener ekipe s Grbavice Admir Adžem smatra da je Krupa jedna dobra ekipa koja nije slučajno na mjestu na kojem se nalazi, ali da se nada kako će pobjeda u Tuzli biti vjetar u leđa igračima.

"Ovo je zaista žestok ritam, a meč protiv Krupe nam je treći u šest dana. Idemo jednom nezgodnom protivniku i dobroj ekipi koja nije slučajno u finalu Kupa BiH, imaju prednost terena s umjetnom podlogom kojem se treba prilagoditi. Idemo u dobrom raspoloženju, radujemo se što smo odigrali dobru utakmicu u Tuzli i sigurni smo da će nam to biti vjetar u leđa da i u Krupi odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove", rekao je Adžem pa nastavio:

"Ja se nadam da su se naši igrači odmorili u ova dva dana i da ćemo u subotu odigrati jednu dobru utakmicu te da umor neće ostaviti posljedice na igrače", završio je trener Željezničara.

Susret između Krupe i Željezničara igra se u subotu od 17:00 sati.