Derbi u subotu
2

Adžem pred gradski derbi: Učinit ćemo sve da dođemo do pobjede, za navijače i za Zebu

Piše: K. H.
Admir Adžem (Foto: K. S./Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: K. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem kazao je na konferenciji za medije pred gradski derbi protiv Sarajeva da će njegovi igrači učiniti sve da stignu do pobjede kako bi na što bolji način završili sezonu, ali se i oprostili od kapitena Zajke Zebe.

Adžem je rekao da ova utakmica nema nikakav rezultatski značaj, ali da sam derbi uvijek nosi svoju težinu i da će Željezničar učiniti sve da stigne do pobjede.

"Posljednje kolo ovog prvenstva donosi nam gradski derbi. Iako ta utakmica nema nikakav rezultatski značaj u odnosu na tabelu, sam derbi nosi svoju težinu i mi ćemo učiniti sve da dođemo do pobjede i usrećimo naše navijače. Također, još jedan razlog zbog kojeg želimo doći do pobjede je kapiten Zajko Zeba koji se sutra oprašta od aktivnog igranja i mi ćemo učiniti sve da mu pružimo priliku za radovanje", rekao je Adžem, a onda se osvrnuo na ekipu Sarajeva.

"Što se tiče ekipe Sarajeva, oni su u dobroj formi, napravili su niz dobrih rezultata. Ipak, znamo da u gradskom derbiju forma i stanje na tabeli ne igraju presudnu ulogu. Nadam se da će naša ekipa uz pravi pristup i dobru igru odigrati ovu utakmicu i da ćemo ovu sezonu završiti bez poraza od Sarajeva, jer treba napomenuti da od gradskog rivala nismo izgubili ove godine", rekao je Adžem dodavši da će na raspolaganju imati još tri igrača na koja nije mogao računati u Šiokom Brijegu.

"Gradski derbi je utakmica u kojoj svi želimo pobijediti i najboljih 11 će istrčati na teren u toj utakmici. Znamo šta znači pobijediti u gradskom derbiju za sve nas i za sve navijače i sigurno je da bi u dobrom raspoloženju otišli na odmor. Sigurno je da Sarajevo ima odlične igrače u napadu. Kuzmanović je u odličnoj formi, Ahmetović je također dobar igrač. Vjerujem da i mi njima možemo napraviti puno problema i da je odbrana dio njihovog tima koji je ranjiv", završio je trener Željezničara.

Derbi između Željezničara i Sarajeva igra se u subotu od 17:00 sati na stadionu Grbavica.