Željin trener
175

Adžem: Nisu me iznenadili igrači, više puta sam ponavljao da nam treba vremena

Piše: N. K.
Admir Adžem (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa BiH nakon što su danas savladali ekipu Širokog Brijega s 2:0 u revanš susretu na stadionu Grbavica, a zadovoljstvo nakon meča nije krio Željin trener Admir Adžem.

"Čestitam ekipi Širokog Brijega na fer i korektnoj igri posljednjih sedam dana. Odigrali smo tri odlične utakmice i žao mi je što smo igrali u lošim uslovima. Iako nije bilo nekog igračkog kvaliteta zbog loših uvjeta, bilo je onog trkačkog. Moram čestitati mojim igračima na borbenosti i na sjajnom načinu kako su odigrali tri vezane utakmice. Želimo pobijediti i Radnik u nedjelju te na najbolji mogući način okončati polusezonu", rekao je Adžem te se dotakao lošeg terena:

"Svi bi željeli igrati na boljim terenima, ali takva nam je situacija. Nije ovo ništa neobično za decembar. Ono što smo mogli izvući maksimalno u trkačkom segmentu, mi smo izvukli. Vidjelo se na ovim utakmicama da su Široki i Željo možda u ovom trenutku dvije najkvalitetnije ekipe."

Trener Plavih ističe da Željini igrači nisu nadmašili njegova očekivanja.

"Uporno sam govorio da ovoj ekipi treba vremena i da se ova ekipa podcjenjuje. Ipak, mene nisu iznenadili. Posebno se to vidjelo na ovim odgođenim utakmicama, a nama se to desilo dva puta u dvije sedmice. Taman se ekipa spremi i fizički i psihički za utakmicu i onda se dogodi odgoda. Međutim, i tu su igrači pokazali karakter", poručio je Adžem.