U Želji optimisti
10

Adžem i Stevanović složni: Sloboda je nezgodna, bit će težak teren, ali želimo tri boda

Piše: N. K.
(Foto: N. G./Klix.ba)
Sloboda dolazi rasterećeno i pokušat će pokvariti naše planove, a to su osvajanje nova tri boda, poručio je šef struke FK Željezničar Admir Adžem na konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča 20. kola Premijer lige BiH s tuzlanskom ekipom.

"Sloboda je pretrpjela brojne igračke promjene tokom zimske pauze, ali su dobro ušli u prvenstvo pobjedom protiv Mladosti. U toku sedmice imali smo dosta problema zbog vremenskih uslova, ali nadam se da smo to prevazišli i da ćemo spremni ući u utakmicu. Moramo pokazati karakter, želju i htijenje, pogotovo jer će teren biti izuzetno zahtjevan", rekao je Adžem i dodao da određenih problema s povredama imaju Vranješ i Žerić.

Trener Plavih je istakao da neće nikog odmarati u sutrašnjoj utakmici te još jednom podvukao da je Sloboda nezgodna i čvrsta ekipa.

"U gostima igraju povučenije, a nama će teren zadati dodatne probleme. Ipak, nadam se ćemo uspjeti doći do golova kojim bismo osvojili nova tri boda", dodao je Adžem.

Defanzivac Plavih Siniša Stevanović je također rekao da je Sloboda nezgodna ekipa, što su i pokazali u posljednjih nekoliko susreta.

"Kad sam god nešto ranije najavljivao, to je otišlo u kontra smjeru. Ovaj put samo želim da se ponovi priča kao onda kada smo igrali sa Slobodom na otvaranju istočne tribine. Željo je uvijek imao maksimalan cilj, ali idemo utakmicu po utakmicu. S obzirom na to da su tereni loši, možemo imati određenih problema. Prvo kolo smo igrali na umjetnoj podlozi, a sada slijede mečevi na terenima koji su bili ili će biti prekriveni snijegom. Ipak, nedavno smo prošli pripreme i mislim da smo spremni za iskušenja", rekao je Stevanović.