Nakon derbija
223

Adžem: Dodatno su nas motivisale izjave pojedinih igrača; Musemić: Ko zna šta bi bilo jučer

Piše: K. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Admir Adžem i Husref Musemić dijele mišljenje da je Željezničar sasvim zasluženo slavio u 113. ligaškom gradskom derbiju protiv Sarajeva, a rezultat na kraju susreta bio je 2:1 za Plave. Nakon utakmice je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili treneri gradskih rivala.

Musemić je rekao da je utakmica bila uzbudljiva te je istakao da je glavni razlog pobjede Željezničara veći broj igrača s voljnim momentom.

"Ovako kako sam ja vidio utakmicu, bilo je dosta šansi, s tim da ih je Željezničar imao više i zasluženo je pobijedio. Mislim da u ovakvim uslovima ekipa koja ima više igrača s 'voljnim momentom' napravi bolji rezultat. To je jedan od razloga našeg poraza. Ne znam šta je bilo na početku utakmice i da li je bio penal te da li bi to promijenilo nešto. Ko zna šta bi bilo da se ova utakmica jučer igrala, ali to su sada neke druge stvari", kazao je Musemić.

Nakon njega prisutnima se obratio i trener Željezničara Admir Adžem koji je rekao da se njegova ekipa tokom svih 90 minuta pitala gotovo sve na terenu.

"Složio bih se s kolegom Musemićem da utakmica nije bila loša s obzirom na uslove. Na ovakvim utakmicama presudan je voljni moment, a mi smo u tom segmentu bili stopostotni. Mislim da smo se mi u ovom meču svih 90 minuta sve pitali i zasluženo smo upisali pobjedu. Čestitam svim akterima današnje utakmice, a mi se okrećemo sljedećim utakmicama i pokušat ćemo se što prije oporaviti", rekao je Adžem te dodao da su njegovu ekipu dodatno motivisale izjave pojedinih igrača Sarajeva.

"Moram istaći da su nas dodatno motivisale izjave nekih igrača koje nisu bile na mjestu. Ne znam zašto nas ljudi još uvijek potcjenjuju, a mi sve više i više počinjemo igrati onako kako ja želim. Što se tiče Harisa Hajdarevića, on je već igrač i to je ono što nas raduje sve u klubu. Žao mi je što se Šabanadžović razbolio prije dva dana jer bi sigurno dobio minutažu, a pored njih, još će neki igrači dobiti priliku u skorije vrijeme", završio je trener Željezničara.

Ekipu s Grbavice u sljedećem meču očekuje susret protiv Širokog Brijega u okviru Kupa BiH, a nakon toga i utakmica s istim rivalom u okviru Premijer lige BiH.

Facebook