Nogomet
0

Advocaat potvrdio pregovore s Rusima, Belgijci razmišljaju o tužbi

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Holandski 62-godišnji trener Dick Advocaat u četvrtak je raskinuo ugovor s Belgijskim nogometnim savezom. Istog se dana ruskim medijima pohvalio da pregovara s vodstvom njihova saveza.

"Mislim da ne bi bilo primjereno išta komentirati dok se u potpunosti ne dogovorimo, ali moram reći da je interes Ruskoga nogometnog saveza za mene velika čast", rekao je bivši trener Zenita iz St. Peterburga, a trenutno aktuelnoga nizozemskog prvaka AZ Alkmaara.

Advocaat je podnio ostavku na mjesto selektora belgijske nogometne reprezentacije samo sedam mjeseci nakon što je preuzeo posao. Imao je ugovor do kraja kvalifikacijskog ciklusa za Euro 2012. godine, odnosno nakon njega u slučaju da se s Belgijom uspio plasirati na završni turnir u Poljskoj i Ukrajini.

Za svog mandata vodio je Belgijce u pet utakmica upisavši tri pobjede i dva poraza. U posljednjem je dvoboju izgubio od Hrvatske trećeg marta u Bruxellesu 1-0.

U Belgijskom nogometnom savezu odlučili su potražiti savjet pravnih eksperata. Moguće je da će tužiti Nizozemca i/ili Ruski nogometni savez.