Nogomet
11

Advocaat: Mourinhu treba vremena, nije mađioničar

Klix.ba
Jose Mourinho i Dick Advocaat (Foto: EPA)
Jose Mourinho i Dick Advocaat (Foto: EPA)
Trener Fenerbahca Dick Advocaar kazao je da Joseu Mourinhu treba vremena kako bi posložio stvari u Manchester Unitedu te da Portugalac "nije mađioničar".

United je odlično otvorio sezonu i skupio je četiri pobjed u prve četiri zvanične utakmice, ali uslijedio je buran period i ekipa je sada na osmom mjestu engleskog Premiershipa sa osam bodova manje od Manchester Cityja, Liverpoola i Arsenala.

Posljednje razočarenje zbilo se protekle subote kada je United na svom Old Traffordu remizirao sa Burnleyjem (0:0) iako je imao čak 37 upućenih udaraca ka golu protivnika.

"Ovaj čovjek je dokazao sebe u svim zemljama. Ako vidite koliko je nagrada osvojio, to je skoro nevjerovatno. On nije mađioničar. United ima mnogo dobrih igrača koji su dobi u jednu ruku, ali u drugu ruku to vam otežava da pronađete pravi sastav. Ali, to je pitanje vremena, on to zna. Ako imate šest igrača kao United teško je kazati da li je rješenje Martial, Rashford ili Rooney. To je teško. Nema sumnje da će oni početi sa pobjeđivanjem i da će Zlatan Ibrahimović krenuti sa postizanjem golova, jer on je čovjek koji to zna. Kada ne kreirate šanse, to je druga priča, ali oni su protekle subote kreirali toliko mnogo šansi da je bilo nevjerovatno kako nisu postigli gol", kazao je Dick Advocaat, trener Fenerbahcea o Mourinhu prilikom press konferencije pred sudar turskog kluba i Uniteda u Istanbulu u okviru 4. kola grupne faze Evropske lige.

Susret između Fenerbahcea i Uniteda je na rasporedu sutra od 19 sati na stadionu Şükrü Saracoğlu u Istanbulu.