Nogomet
0

Adriano: Zamalo sam i ja završio kao Enke

Totalsport
Napadač Flamenga i brazilske nogometne reprezentacije Adriano (27) otkrio je u razgovoru za La Repubblicu kako je i on patio od depresije kao i nedavno tragično preminuli Hannoverov golman Robert Enke.

Njemački je golman šestogodišnju bitku s opakom bolešću izgubio u utorak bacivši se pod voz, a Adriano kaže da se slična sudbina mogla dogoditi i njemu.

  • Depresija postoji u sportu i to je problem koji se ne smije podcijeniti. Nužno je baviti se njime. I ja sam bio pogođen depresijom i ono što se dogodilo Enkeu lako se moglo dogoditi i meni – rekao je Adriano, koji je nakon Juventusovog vratara Gianluigija Buffona drugi svjetski slavni nogometaš koji je priznao problem s depresijom.

  • Meni se to dogodilo 2004. godine nakon smrti mog oca. Bilo mi je užasno teško i na kraju sam počeo piti. Učinio sam to jer sam negirao da imam problem, izbjegavao ga i zato što sam imao problema s nesanicom. Potpuno sam bio zaboravio na probleme i odgovornosti koje sam imao – dodao je bivši napadač milanskog Intera i trenutno najbolji strijelac brazilske Serie A s 18 postignutih golova.