Brazilska Serie A
0

Adriano zabio go nakon više od 12 mjeseci

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekadašnji nogometaš Intera Adriano postigao je svoj prvi pogodak nakon više od godinu dana. Donio je njime pobjedu svome Corinthiansu (2-1) protiv Atletico Mineira u 36. kolu brazilske Serije A.

Ekipa iz Sao Paula se na taj način vratila na prvo mjesto tabele s dva boda prednosti ispred Vasco da Game dva kola prije kraja prvenstva. U igri je još, ali samo matematički, i branitelj naslova Fluminense koji ima pet bodova manje od Corinthiansa.

Adriano (29) je, podsjetimo, u Corinthians došao u martu iz Rome, ali je što zbog povreda, a što zbog problema s kondicijom, odigrao samo četiri utakmice. U nedjelju je ipak podsjetio na dane stare slave zabivši ljevicom u 89. minuti. Samo 12 minuta ranije Corinthians je još bio u zaostatku budući da su gosti vodili od 55. minute golom Leonarda Silve. No, u 77. je minuti izjednačio Liedson, da bi Adriano u samoj završnici vratio ekipu trenera Titea na vrh.

"Ovaj mi je gol iznimno važan. Nakon više od godinu dana bez pogotka, teško je opisati osjećaj kad zabiješ u ovakvoj situaciji - kazao je Adriano koji je pri proslavi pogotka skinuo dres i pokazao da još uvijek ima značajan višak kilograma.

Fluminense je slavio u gostima kod Figueirensea s 4-0 uz novi hat-trick sjajnog brazilskog reprezentativca Freda. U kakvoj je formi 28-godišnji napadač najbolje govori podatak da je postigao sedam pogodaka u pet dana budući da je u prošlom kolu zabio četiri puta u pobjedi protiv Gremija (5-4).

Brazilska Serie A, 36. kolo:

Corinthians - Atletico Mineiro 2-1 Botafogo - Internacional 1-2

Cruzeiro - Atletico P. 1-1 Bahia - Palmeiras 0-2 Coritiba - Santos 1-0 Figueirense - Fluminense 0-4 Atletico G. - Flemengo 0-0

Tabela:

  1. Corinthians 67,
  2. Vasco da Gama 65,
  3. Fluminense 62,
  1. Internacional 57,
  2. Figueirense 57,
  3. Flamengo 57