Novi početak
190

Adriano se nakon "pakla" vraća svojoj najvećoj ljubavi

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Adriano Leite Ribeiro je s Interom osvojio četiri titule u Seriji A, predviđali su mu da će biti novi Ronaldo, ali nikada nije "eksplodirao" te je poslije 2009. godine "potonuo".

Brazilac se nikada nije oprostio od nogometa, a osam godina kasnije donio je odluku da se vrati svojoj najvećoj ljubavi.

"Spreman sam za novi početak. Trenirat ću bez kluba i nadam se da ću biti u pravoj formi do januara. Od kada sam prestao igrati nogomet, trudio sam se da ostanem u dobroj kondiciji. Znam da mogu i želim ovo da uradim za sebe. Hoću da pokažem da mogu dosegnuti svoje granice, jer samo ja znam da li mogu ili ne", izjavio je Adriano za Globo.

Brazilac je naveo da poslije teškog perioda i dalje ima motiva.

"Nisam mogao da završim karijeru jer osjećam da nije kompletna. Nešto me je prekinulo i guralo od nogometa proteklih godina, tako da mogu da kažem da je zaustavljena na pola puta", dodao je Brazilac.

Vamos que vamos

A post shared by Adriano imperador (@adrianoimperador) on

Podsjetimo, smrt oca praktično je prekinula njegovu karijeru pa je poslije uspješnih godina u Italiji odlučio da se vrati u rodni Brazil, gdje je ukupno odigrao 42 utakmice u pet klubova, u koliko je nastupao do prošle godine.

"Taj poziv 2009. godine, kada su mu javili da mu je umro otac, sve je promijenio. Plakao je i igrao poslije toga, posvećujući svaki potez, gol i partiju ocu, ali nikada više nije bio isti Adriano", ispričao je jednom njegov nekadašnji saigrač Javier Zanetti.

Brazilac je priznao da je nakon očve smrti često i mnogo pio, koristio je droge i izlazio skoro svake večeri.

"Samo ja znam kako sam patio i koliko mi je bilo teško. Očeva smrt ostavila je veliku prazninu, osjećao sam da sam sam i želio sam biti sam. Bio sam tužan i depresivan", rekao je o tom periodu Adriano.