Mnogo patio
43

Adriano: Nakon očeve smrti sam bio sretan samo kad sam pio alkohol

Klix.ba
Adriano Leite Ribeiro (Foto: EPA-EFE)
Adriano Leite Ribeiro (Foto: EPA-EFE)
Bivši brazilski nogometaš Adriano Leite Ribeiro jedan je od onih nogometaša koji su mnogo obećavali, ali koji to nisu opravdali. On je govorio o razlozima koji su to uzrokovali.

Adriano je pao u depresiju te počeo konzumirati alkohol nakon smrti svog oca. Njegov nekadašnji saigrač i kapiten u Interu Javier Zanetti je izjavio da mu je najveći poraz činjenica što nije uspio pomoći Brazilcu da prebrodi gubitak.

"Samo ja znam koliko sam patio. Smrt mog oca je ostavila ogromnu prazninu, osjećao sam se veoma usamljeno. Nakon njegove smrti je sve bilo gore, povukao sam se u sebe. U Italiji sam bio sam, tužan i depresivan, počeo sam piti alkohol. Bio sam sretan samo kad sam pio i radio sam to svaku noć. Pio sam sve što mi je bilo pri ruci, vino, viski, vodku i pivo. Nisam prestajao pa sam na kraju morao napustiti Inter. Nisam znao kako to sakriti, dolazio sam pijan na jutarnje treninge, uvijek sam se pojavljivao čak i kada sam bio potpuno pijan. Zbog toga su me ljekari vodili u ambulantu da spavam. Inter je tada govorio medijima da imam probleme s mišićima. Kasnije sam shvatio da su problem ljudi oko mene, prijatelji koji su me vodili na zabave sa ženama i alkoholom, o drugim stvarima nisu razmišljali. Odrekao sam se miliona kada sam se vratio u Brazil, ali sam dobio sreću", izjavio je Adriano.

On je u karijeri igrao za Flamengo, Inter, Fiorentinu, Parmu, Sao Paolo, Romu, Corinthians i Atletico Paranaense, a nastupao je i za selekcije reprezentacije Brazila.