Nogomet
0

Adriano: Cilj mi je vratiti se u brazilsku nogometnu reprezentaciju

Totalsport
Adriano
Adriano
Nekoć sjajni, a u posljednje vrijeme problematični Corinthiansov napadač Adriano, koji gol nije postigao gotovo godinu dana, odlučno je najavio borbu za mjesto u reprezentaciji domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine.

"Cilj mi je vratiti se u izabranu vrstu. Uvjeren sam da to i mogu, znam koliko vrijedim. Kada sam posljednji put dolazio u Brazil svi su govorili da sam bivši. Ušutkao sam ih. U mislima su mi samo pobjede, branit ću boje ovog kluba i učinit ću sve kako bih navijačima stavio osmijeh na lice", kazao je 29-godišnjak Brazilac na službenom predstavljanju u Corinthiansu.

Bivši napadač milanskog Intera, kojem je posljednja (neuspješna) stanica bila Roma, potpisao je za Corinthians ugovor koji mu ističe na polovini 2012. godine. Trenutno Adriano još uvijek liječi povredu ramena i, iako nije preciziran njegov datum povratka na teren, očekuje se da za Corinthians debituje krajem maja.

Adriano je u Corinthians došao tek nakon što su ga odbili u Flamengu, njegovom matičnom klubu, kojem je s 19 golova pomogao doći do naslova brazilskih prvaka 2009. Nakon "košarice" prihvatio je sugestiju Ronalda i Roberta Carlosa i stigao u klub iz Sao Paula.

"Flamengo je način mog života. Djelimično sam tužan, ali i sretan jer sam ovdje. Jedva čekam ponovno zaigrati", dodao je napadač kojega su nekad dobre igre uvele u reprezentaciju Brazila za koju je sakupio 50 nastupa.

Nada se da će mu se ista vrata ponovno otvoriti jer su, tvrdi, problemi izvan terena (partijanja, alkohol...) iza njega.

"Sve sam to odavno odbacio. Ne bježim od onoga što sam napravio, prihvatam odgovornost za te stvari. No, promijenio sam se", kaže nova desetka Corinthiansa.