{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Adnan Šećerović potpisuje za holandski Roda Kerkrade

S
29.12.2009. u 13:40
0
7
Adnan Šećerović potpisuje za holandski Roda Kerkrade
0
Adnan Šećerović potpisuje za holandski Roda Kerkrade
Adnan Šećerović (lijevo)
Nakon dvije godine boravka u Holandiji, 18-godišnji Adnan Šećerović potpisat će profesionalni ugovor sa prvim timom holandskog prvoligaša Roda Kerkrade.
Put ka uspjehu Adnan je počeo 2007. godine kada je došao u Holandiju na probu u Ajax i Rodu. Nakon što je bačen u vatru sa prvotimcima Rode, Adnan je dobio priliku provesti sedmicu u jednom od najboljih omladinskih kampova na svijetu, onom amsterdamskog Ajaxa. Nakon provedenog vremena u kampu, tadašnji trener omladinaca Ajaxa nije ga smatrao dovoljnim talentom za razliku od rukovodstva Rode koji u prepoznali kvalitet i pozvali Adnana i naredne godine.

Poslije boravka u redovima Rode 2008. godine, rukovodstvo je odlučilo potpisati predugovor sa Adnanom i njegovim roditeljima s namjerom da ga vežu za klub čim to zakoni dozvole. To se desilo nakon 18 mjeseci.

Adnan Šečerović i Elvir Rahimić
Adnan Šečerović i Elvir Rahimić
Plan je bio da Šećerović do punoljetstva sa igranjem nastavi u matičnom klubu, Slavenu iz Živinica. Adnan je strpljivo čekao godinu i po dana kako bi realizirao dogovor da bi danas, nakon što je napunio 18 godina potpisao ugovor koji će ga za Rodu vezati naredne četiri i po godine.

Adnan Šećerović rođen je 1. 12. 1991. godine u Živinicama, rodnom gradu bh. reprezentativaca Elvira Rahimića, Mirsada Bešlije i nekadašnjeg igrača Sarajeva i hrvatske reprezentacije Borisa Živkovića. Adnan je nstupao za mlade selekcije naše reprezentacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koji nogometni klub iz BiH će najdalje proći u evropskim takmičenjima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: