Dio historijskog uspjeha
208

Adnan Hrelja: Nakon teške sezone smo zasluženo podigli trofej za FK Igman i grad Konjic

D. B.
Adnan Hrelja s kapitenom Senadom Kašićem
Adnan Hrelja s kapitenom Senadom Kašićem
FK Igman iz Konjica u nedjelju je postao šampion 1. lige Federacije BiH čime je osigurao plasman u Premijer ligu BiH. najviši rang bh. nogometa. Dio tog uspjeha bio je i nekadašnji nogometaš FK Sarajevo Adnan Hrelja.

Titula je odlučena u posljednjem kolu, a veliki uspjeh se slavio u Konjicu do ranih jutarnjih sati.

"Ovo je bila teška sezona za nas, ali smo na kraju nagrađeni. Bilo je napeto do posljednjeg sudijskog zvižduka, no mi smo na kraju prvi prošli kroz cilj i drago mi je zbog toga. Slavilo se cijele noći, ovo je najveći uspjeh u historiji za naš klub i grad Konjic", izjavio je Hrelja za portal Klix.ba.

U Igmanu su s visokim ambicijama ušli u sezonu, ali titulu nisu očekivali.

"Niko ovo nije očekivao, željeli smo sezonu završiti kao stabilan prvoligaš, ali smo znali da imamo dobru ekipu. Neke stvari su se tokom sezone posložile i završili smo je zasluženo na prvom mjestu. Bilo je teško, veoma naporno, borili smo se s konkurentom GOŠK-om do zadnjeg kola. Međutim, činjenica da smo upisali samo dva poraza govori da smo zasluženo prvaci", rekao je nogometaš kluba iz Konjica.

Timski duh, naporan rad i dobra ekipa tajna su uspjeha.

"Imamo tim sastavljen od dobrih i karakternih momaka koji su prolazili kroz sve i svašta tokom sezone. Bilo je raznih priča, pritisaka, ali smo jači izašli iz toga. Situacija u klubu je odlična, predsjednik i uprava rade pravi posao i čine sve da nam ništa ne nedostaje. Imali smo pravu podršku", kazao je Hrelja.

Šta Igman može u Premijer ligi BiH, nezahvalno je prognozirati.

"Rano je govoriti o mogućnostima, obavit će se razgovori i ustanovit će se koji igrači ostaju, a koji odlaze. Premijer lige BiH je ozbiljnije takmičenje od 1. lige FBiH, tako da nam trebaju provjerena pojačanja za dodatni kvalitet kako bismo opstali u društvu najboljih. Sve je moguće", jasan je bio 28-godišnji nogometaš.

Klub i navijači željno očekuju novu sezonu.

"Svi vole igrati utakmice s najboljim ekipama u državi, tada se daje više nego se realno može. Igrali smo polufinale Kupa BiH protiv Sarajeva ove sezone, lijep je osjećaj, tako da se radujemo i jedva čekamo Premijer ligu BiH u Konjicu", istakao je Hrelja.

Svojom sezonom je zadovoljan.

"Mogu biti zadovoljan, igrao sam odlično, a kruna je ovaj pehar koji smo podigli za ljude koji vole klub i grad. Što se tiče moje budućnosti, obavit ćemo razgovore i vidjeti šta je najbolje. Znam šta nosi Premijer liga BiH i nadam se da će proći sve u najboljem redu", riječi su našeg sagovornika.

Poznati majstor s bh. nogometnih terena, Zajko Zeba, aktuelni je direktor FK Igman te ima svoje zasluge za historijski uspjeh.

"Njegov doprinos je definitivno ogroman, taj čovjek je legenda i vjerovatno najbolji igrač Premijer lige BiH ikada. Ima ogromno iskustvo koje je savjetima prenosio na nas. Dovodio je ciljana pojačanja i ima veliku ulogu u osvajanju titule", rekao je Adnan.

Hrelji ovo nije prvi povratak u društvo najboljih tako da smatra da nema šta dokazivati. U Premijer ligi BiH je već nastupao.

"Ne znam da li bih rekao da je ovo neki dokaz moje vrijednosti, ja nisam nezadovoljan svojom karijerom, kao ni nastupima u Premijer ligi BiH. Ipak, lijep je osjećaj vratiti se, ovo je meni treći put jer sam već to učinio s Mladosti i Tuzla Cityjem", završio je Hrelja.