Nogomet
75

Adnan Gušo: Čast je raditi u A timu bh. reprezentacije

Piše: Edin Isanović
Adnan Gušo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Gušo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Gušo i Esad Ibrahimović bit će treneri golmana u A reprezentaciji za meč protiv Estonije. Nakon odlaska Envera Lugušića u japanski nacionalni tim, čelnici Saveza morali su brzo reagovati. Odlučili su da imenuju ljude koji već rade u reprezentativnim selekcijama. Gušo je bivši čuvar mreže sarajevskog Željezničara i državnog tima, a Klix.ba je rekao da je sretan što je dobio priliku da radi sa seniorima.

"Prije svega, zahvalio bih se čelnicima Saveza koji su mi dali povjerenje. Rečeno nam je da smo Ibrahimović i ja odabrani da radimo s najboljim bh. golmanima za okršaj sa Estonijom. Nakon toga će biti izabran trener koji će raditi čitave kvalifikacije. Dakako, čast je raditi u A timu“, istakao je čovjek koji je svojevremeno stajao među stativama reprezentativnog gola.

Gušo dobro poznaje situaciju kada su bh. golmani u pitanju.

"Ibrahima Šehića sam dugo trenirao u Željezničaru i znam sve o njemu. Reći ću vam još jedan zanimljiv podatak. Jasmin Burić mi je bio zamjena na jednoj utakmici u vrijeme kada sam bio aktivan. O Asmiru Begoviću je suvišno bilo šta reći. Radi se o sjajnom golmanu koji je u najjačoj ligi svijeta. Neće biti teško raditi sa takvim profesionalcima. Osim toga, već osam ili devet godina se bavim ovim poslom, konstantno se educiram i mislim da mogu odgovoriti na sve zadatake koji se pred mene postave“, kazao je Adnan.

Bivši golman Željezničara u okršaju sa Estonijom, koji se igra 6.septembra u Zenici, očekuje osvajanje kompletnog plijena.

"Svakog suparnika treba respektovati. Mi smo favoriti i to trebamo pokazati na terenu. Sa Estoncima imam pozitivna iskustva. Branio sam utakmicu u Talinu koja je odigrana 1999. godine. Tada smo slavili 4:1, a Elvir Baljić je postigao sva četiri pogotka za nas. Također, protiv njih imamo i najveću pobjedu u historiji reprezentacije. Sjetit ćete se da smo ih 2008. godine u Zenici savladali 7:0. Sve to ide nama u prilog“, zaključio je Gušo.