Nogomet
0

Admir Vladavić: Moj novi klub je Sliema Wanderers, nadamo se Evropi sljedeće sezone

Piše: D. B.
Bh. nogometaš i bivši reprezentativac Admir Vladavić pronašao je novi klub, a to je Sliema Wanderes s Malte. U kratkom razgovoru je za portal Klix.ba je potvrdio odlazak iz češke Karvine i objasnio svoju odluku da promijeni sredinu.

"Otišao sam iz Karvine jer klub nije imao ambicije za ulazak u prvu ligu. Osim toga, smanjivali su ugovore igračima jer nas je napustio najveći sponzor, na šta ja nisam želio pristati. Bio sam kapiten, najbolji strijelac i asistent kluba, ugovor mi nije istekao, ali smo se dogovorili na sporazumni raskid saradnje", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.

Nakon što je raskinuo ugovor s češkim klubom, dobio je nekoliko ponuda, ali se odlučio na odlazak na Maltu u klub Sliema Wanderers.

"Dobio sam ponudu grčkog prvoligaša Verije, kiparskog Etnikosa i Arisa iz Soluna, ali je najbolja varijanta za mene bio Sliema Wanderers s Malte. Ova ekipa je u svojoj historiji osvojila 113 trofeja, imaju ambicije za osvajanje titule prvaka Malte i plasman u Evropu sljedeće godine. Dočekali su me poput zvijezde. Moram se zahvaliti legendi Veleža Nikoli Jokišiću, koji je zaslužan za postignutu saradnju sa Sliemom", završio je Vladavić.

Tridesetjednogodišni bh. nogometaš je u karijeri nastupao za Velež, Željezničar, Žilinu, Red Bull Salzburg, Olimpic i Karvinu.