Nogomet
25

Admir Smajić: Topić i ja nećemo preuzeti Čelik

Piše: Edin Isanović
Ovih dana pojavila se informacija kako će nekadašnji selektor mlade reprezentacije BiH Admir Smajić i bivši bh. reprezentativac Marko Topić preuzeti zenički Čelik. Smajić je za Klix.ba potvrdio kako su obavljeni razgovori sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Ipak, razgovori nisu okončani na obostrano zadovoljstvo.

"Istina je da smo imali jedan izuzetno konstruktivan razgovor. No, shvatili smo da klub ima mnogo problema i da ovo nije pravi trenutak da sjednemo na klupu. Trebat će vremena da se to riješi, a mi ne možemo čekati. Prioritetno je da Čelik izbori opstanak u društvu najboljih. Ja im želim mnogo sreće u nastavku karijere. Vjerujem kako će ostati u elitnom razredu", kazao je Smajić za naš portal.

Admir Smajić je bivši selektor mlade reprezentacije BiH i nekadašnji asistent u stručnom štabu A tima u vrijeme mandata Blaža Sliškovića. U karijeri je nastupao za beogradski Partizan gdje je ostavio dubok trag. Još je igrao za Xamax, Basel i Young Boys.

Marko Topić jedan je od naomiljenijih bivših reprezentativaca BiH. Za naš nacionalni tim igrao je u teškim trenucima što je mnogima ostalo duboko urezano u sjećanje. Davao je maksimum i zbog toga je jako cijenjen među navijačima. U karijeri je nastupao za Sion, Cirih, Varteks, Monzu, Austriju iz Beča, Cottbus, Wolfsburg, Samaru i Saturn. Ovaj tandem sa klupe je vodio švicarski Sion.