Promjene na klupi
22

Admir Smajić preuzeo Slobodu: Klubu ću pokušati vratiti vrijednost koja mu pripada

Piše: A. K.
Admir Smajić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Admir Smajić (Foto: D. Z./Klix.ba)
Admir Smajić danas je zvanično preuzeo Fudbalski klub Sloboda, nakon što uprava kluba s Tušnja nije produžila ugovor sa Zlatanom Nalićem.

Tokom današnjeg službenog predstavljanja istakao je da je uprava kluba jednoglasno donijela odluku o Smajićevom izboru za team managera, odnosno šefa stručnog štaba Slobode.

"Svi članovi Upravnog odbora su nakon razgovora sa Smajićem bili veoma zadovoljni. Nastojat ćemo ispuniti sve njegove želje i on je taj koji će da bira. U tome ima odriješene ruke od svih nas. Odgovoran je zarad prvog tima i iskreno drago mi je da smo riješili ovo pitanje", rekao je sportski direktor Slobode Ademir Smajlović.

Admir Smajić je ugovor potpisao na godinu, a njegovi prvi saradnici još uvijek nisu izabrani.

Svjestan je da ga u klubu čekaju veliki problemi, a na samom početku će se posvetiti selekciji igrača.

"Prema informacijama koje imam, ovdje sada imamo mnogo igrača kojima ističe ugovor i žele promijeniti sredinu. U ovoj godini prioritetan cilj je stabilizacija ekipe. Davat ću mogućnost mlađim igračima da uđu u prvi tim, ako imaju potencijala", naveo je Smajić.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Novi šef stručnog štaba kluba rekao je da će pokušati Slobodi vratiti onu vrijednost koju kao klub zaslužuje.

"Tražit ću od igrača da nauče šta znači igrati i nositi dres Slobode, zatim imati identifikaciju s gradom, navijačima i ljudima iz kluba. Nažalost, nemamo mnogo vremena, ali to je sastavni dio ovog posla. Morat ćemo mnoge stvari rješavati u hodu", istakao je on.

Kako je naveo, ne obećava nikakve rezultate, naglasivši da će se ozbiljno i disciplinovano raditi.

"Od igrača ću zahtijevati da nešto daju za svoj klub, a da poslije toga od njega traže", potcrtao je.

Za šefa stručnog štaba Slobode Smajić je imenovan i prošle godine, a o detaljima napuštanja kluba danas nije želio govoriti. Naveo je da je sada ponovo tu, izrazivši nadu da će uprava kluba shvatiti njegovu viziju te težnju gdje želi da ide Sloboda.

Pripreme Fudbalskog kluba Sloboda počinju 15. juna, a tačan program će biti utvrđen naknadno.