Nogomet
94

Admir Adžem više nije trener Željezničara

Piše: N. J.
Admir Adžem (Foto: Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: Klix.ba)
Na sjednici predsjedništva FK Željezničar održanoj večeras na Grbavici donesena je odluka u sporazumnom prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Admirom Adžemom.

Adžem će se vratiti na svoju prethodnu poziciju u omladinskom pogonu, a klub će nastaviti finansirati njegovu edukaciju za profi licencu, saopćeno je iz kluba sa Grbavice.

Ime novog šefa stručnog štaba bit će objavljeno na vanrednoj konferenciji za medije u srijedu.

Adžem je u izjavi za Klix.ba kazao da je razlog ovakvoj odluci činjenica da on trenutno nema profi licencu, a da klubu od 1. januara treba trener koji je ima. Dodao je kako njemu treba još godinu školovanja da bi je stekao.

"Razgovarao sam sa menadžerom kluba Amarom Osimom te smo dogovorili da se vratim na svoju poziciju koju sam imao u omladinskom pogonu Željezničara. Ljudima u klubu želim zahvaliti na ukazanoj prilici, jer mi je bila čast voditi klub u kome sam ponikao", rekao je Adžem za Klix.ba.

Dodao je kako se nada da je vodeći Željezničar u protekloj polusezoni ostvario dovoljan broj bodova, te je zadovoljan jer je klub ostao u utrci za mjesto koje vodi u Evropu, što je i cilj Željezničara ove sezone.

"Nadam se da će moj nasljednik uspjeti ostvariti taj rezultat, koji svi priželjkujemo", zaključio je Adžem.