Potvrđeno iz kluba
73

Admir Adžem se vratio u Premijer ligu pet i po godina nakon razlaza sa Željezničarom

D. P.
Novi zadatak za Adžema (Foto: K. S./Klix.ba)
Novi zadatak za Adžema (Foto: K. S./Klix.ba)
Provjereni bosanskohercegovački nogometni stručnjak Admir Adžem novi je trener premijerligaša GOŠK-a iz Gabele, potvrdio je ovaj klub na svojim društvenim mrežama.

Adžem (50) u GOŠK dolazi nakon raskida saradnje s Tonijem Karačićem, kojem je presudilo šokantno ispadanje iz Kupa BiH od drugoligaša Jedinstva iz Bihaća. Iako drugi dio sezone u Premijer ligi još nije počeo, GOŠK se odlučio na smjenu trenera.

Umjesto Karačića je stigao Adžem, koji je odradio odličan posao u jesenjem dijelu sezone u federalnom prvoligašu Goraždu s kojim je iznenađujuće bio u gornjem dijelu tabele.

Adžem bi u GOŠK trebao donijeti iskustvo i znanje jer je dugo radio u Željezničaru s kojim je osvojio trofej u Kupu BiH. Potpisao je ugovor na godinu i po.

"Admir Adžem preuzima palicu, donoseći sa sobom bogato iskustvo. Poznat po osvajanju Kupa BiH s FK Željezničarom, Adžem donosi znanje i strategiju potrebnu za postizanje budućih ciljeva", saopćeno je iz kluba.

Adžem je tokom trenerske karijere vodio različite uzraste svog Željezničara, a tri godine je proveo u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje je radio kao trener omladinskog tima u Al Waslu.