Susret Čelik - Sarajevo
0

Adilović: Ne obećavam pobjedu, ali dat ćemo sve od sebe

Klix.ba
Nogometaši Čelika će u okviru XVI kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u subotu na stadionu Bilino Polje ugostiti FK Sarajevo.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Derbi utakmica na otvaranju drugog dijela sezone za ekipu sa Bilinog Polja predstavlja više od utakmice. Šef stručnog štaba NK Čelik, Vlado Jagodić, kazao je da očekuje dobru utakmicu te fer i korektno navijanje.

"Prva utakmica koju smo odigrali na otvaranju ove sezone na Koševu bila je veoma kvalitetna i po igri i po navijanju i pokazala je o kakvom se rivalitetu radi i na terenu i na tribinama. Nadam se da ćemo sutra uspjeti, a i nema razloga da ne bude tako", izjavio je Jagodić i dodao da su iznenađenja na utakmici u domenu naučne fantastike.

Ekipa Čelika je posljednjih dana odigrala generalnu probu pred početak drugog dijela prvenstva, gdje su na stadionu Kamberovića Polje ugostili FK Borac. Jagodić nije zadovoljan ishodom utakmice, ali je kazao da sigurno to nije ono što će se prikazati u subotu na Bilinom Polju.

"Ni moj kolega Jović nije zadovoljan generalnom provjerom u Mostaru, ali vjerujem da smo u blagoj prednosti, jer smo mijenjali manje igrača. Sarajevu će biti dosta teško jer su izgubili tri ključna igrača i vjerujem da će to teško nadoknaditi", kazao je Jagodić.

Ekipa Čelika će danas i sutra odraditi još po jedan trening, a želja tima sa Bilinog Polja je da nastavak prvenstva otvore pobjedom. Izvan pogona za susret protiv Sarajeva su Jusić i golman Nurković, ali šefa struke NK Čelik to i ne brine.

"Imam dobar izbor igrača, neko je malo više sposoban, neko malo manje, ali imamo dosta rješenja sa klupe i nadam se da će utakmica ići u pravcu u kojem očekujem", zaključio je Jagodić.

Posljednje pojačanje NK Čelik je bivši golman Sarajeva Adi Adilović, koji je kazao da će sitnice presuditi u ishodu utakmice.

"Naša liga je, kako ono kažu, u 'pet deka', i odlučiti će sitnice. Ova utakmica će zasigurno odlučiti naš smijer u daljem toku prvenstva. Dat ćemo sve od sebe i ostavit ćemo srce na terenu. Pobjedu ne mogu obećati, ali pokušat ćemo naše navijače sa Bilinog Polja ispratiti zadovoljne", izjavio je Adilović.

Utakmica Čelika i Sarajeva na rasporedu je u subotu, 2. marta, od 14:00 sati na Bilinom Polju.