Vječiti derbi
34

Adilović: Naši navijači su u pravu; Nikolić: Jedva čekamo meč sa Sarajevom

Piše: N. K.
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara i Sarajeva danas su se družili s navijačima u Sarajevo City Centru pred veliki gradski derbi koji se u subotu u 19:30 sati igra na stadionu Grbavica.

Simpatizeri oba kluba imali su priliku za fotografisanje sa svojim ljubimcima, a upriličena je i razmjena sličica Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Na mene emocionalno djeluje kada držim u rukama svoje sličice i dijelim ih djeci. Na taj način ih nekako ispunjavam i činim ih sretnim", rekao je golman FK Sarajevo Adi Adilović te se potom osvrnuo i na subotnji derbi.

"Ne zove se ta utakmica bez razloga derbi. Nikad se ne zna niti se mogu davati neka obećanja jer to je susret u kojem je jedno sigurno - moraš izaći na teren i izgorjeti za dres svog kluba. Nismo upućeni puno u vezi s ulaznicama. Kakva god bude odluka naših navijača, mi smo uz njih, a mislim da su ovaj put u pravu".

I napadač FK Željezničar Stevo Nikolić smatra da su ovakva dešavanja sjajna stvar i da druženja s navijačima treba biti što više, a glavna tema bila je sarajevski derbi.

"Ne treba posebno da se spremamo za derbi. Bit će sjajno i za gledaoce i za nas na terenu. Jedva čekamo meč", rekao je Nikolić.