Nogomet
62

Adilović asistent u pobjedi Samsunspora nad Gaziantepom

Piše: D. B.
U 25. kolu turske PTT 1. Lige ekipa Samsunspora je pobijedila Gaziantep u gostima rezultatom 1:0, a asistenciju je upisao bh. nogometaš Eldin Adilović.

Samsunspor je večeras zabilježio vrijednu pobjedu na gostovanju kod Gaziantepa rezultatom 1:0. Utakmica je odlučena već u 5. minuti kada je na asistenciju Adilovića pogodio Umar. Bio je to i jedini pogodak na ovoj utakmici.

"Odigrao sam zaista dobru utakmicu, nisam dao gol, ali tu je važna asistencija. Na kraju sam proglašen igračem utakmice. Veoma sam zadovoljan svojom formom i igrom tima. Postigao sam 9 golova i upisao 5 asistencija. Atmosfera je odlična i u borbi smo za direktan plasman u Superligu. Već 10 utakmica ne znamo za poraz. Žao mi je što neću moći igrati sljedeću utakmicu zbog žutih kartona", izjavio nakon meča Adilović za portal Klix.ba.

Bivši nogometaš Željezničara se susreo sa bh. reprezentativcem i igračem Gaziantepspora koji se takmiči u Superligi, Harisom Medunjaninom.

"Družili smo se noć prije utakmice. Razgovarali smo o svemu, o turskoj ligi i o našoj reprezentaciji. Bilo je lijepo sastati se s njim u tuđini", dodao je Adilović.

Samsunspor je trenutno na petom mjestu na tabeli sa 45 osvojenih bodova, dok je Gaziantep 13. sa 26 osvojenih bodova.