"Bum, bum, bum"
35

Adi Nalić postigao golčinu u pobjedi Hammarbyja, mogao bi konkurisati za najljepši pogodak u sezoni

K. H.
Trenutak kada je Nalić postigao sjajan pogodak (Foto: Screenshot/Twitter)
Trenutak kada je Nalić postigao sjajan pogodak (Foto: Screenshot/Twitter)
Povremeni bh. reprezentativac Adi Nalić postigao je fantastičan pogodak u pobjedi svog Hammarbyja protiv Norrkopinga u meču 17. kola švedske Allsvenskan lige, a konačan rezultat na kraju je glasio 2:1.

Nakon prvih 45 minuta nije bilo pogodaka, a sve vrijedno pomena, tačnije sva tri gola, viđena su u drugom poluvremenu. Igrala se 56. minuta kada je Nalić primio loptu na lijevoj strani, oslobodio se čuvara i došao u prostor za udarac, a onda fantastično pogodio za vodstvo svog tima.

Silovito je šutirao u dalji golmanov ugao, ostavio ga bez šansi i tako svom timu na sjajan način donio vodstvo. Nakon gola, komentator nije mogao sakriti oduševljenje zbog onoga što je vidio.

"Bum, bum, bum Nalića", govorio je komentator nakon što je lopta ušla u mrežu.

Nakon toga, tačnije u 82. minuti, Traustason je pogodio za 1:1, no pobjedu domaćem timu ipak je donio Đukanović golom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Inače, za našeg igrača je ovo bio drugi pogodak u ovoj sezoni, a uz to je upisao i jednu asistenciju. Njegov današnji pogodak će, bez ikakve sumnje, biti jedan od kandidata za najljepši gol u ovoj sezoni, a sigurno će imati i veliki utjecaj na njegovo samopouzdanje.

Riječ je o igraču koji je za reprezentaciju BiH osam mečeva, a koji je početkom ove godine napustio Malmo i karijeru nastavio u redovima Hammarbyja. Ranije u karijeri igrao je za Landskrona Bois, AFC Eskilstina i Mjällby.

Što se tiče njegovog Hammarbyja, današnja pobjeda im je bila sedma u ligi, a uz to imaju i četiri remija i sedam poraza u 18 odigranih mečeva.