Nogomet
151

Adi Musić organizuje kamp za golmane u Njemačkoj, gost Buffonov trener Squinzani

Piše: E. B.
Squinzani i Musić
Squinzani i Musić
Četvrti internacionalni kamp za golmane koji organizuje Adi Musić održat će se od 20. do 23. maja u njemačkom Karlsfeldu.

Musić, čije projekte podržavaju najbolji na svijetu, poput Manuela Neueraa, Asmira Begovića, Samira Handanovića i drugih, prenosi svoje bogato znanje kroz svoju školu i kampove.

"Razlog zbog kojeg organizujem kampove je da djeca imaju mogućnost učiti najmodernije tehnike i način branjenja u modernom fudbalu koji je posljednjih godina postao veoma važan i težak zadatak. Uz sav taj rad novim metodama, polaznici kampa imaju i Dan iz snova", govori Musić.

Tako su pojedini polaznici kampa posjetili Inter i družili se sa Samirom Handanovićem, potom Fenerbahce gdje su proveli dan s Volkanom Demirelom...

Ovaj put Musić planira nešto senzacionalno te je na kamp pozvao jednog od najvećih italijanskih stručnjaka Lucu Squinzanija, trenera golmana omladinskih kategorija Juventusa.

Sigurno je da će polaznici kampa mnogo toga moći naučiti od stručnjaka koji je do 2012. godine radio s ponajboljim golmanom svijeta u posljednjih desetak godina Gianluigijem Buffonom.