Odlična predstava na Tušnju
0

Adi Adilović: Igrali smo odlično u Tuzli, ali nam ne treba euforija

Piše: Edin Isanović
Foto: fksinfo.com
Foto: fksinfo.com
Tim sa Koševa upisao je pobjedu u okviru 16. kola Premijer lige BiH. Na Tušnju je savladana Sloboda 1:0, a to je bio trijumf Bordo tima u Tuzli nakon sedam godina. Jedan od najboljih pojedinaca koševskog premijerligaša bio je golman Adi Adilović.

On je u nekoliko navrata odlično intervenisao, a u 61. minuti izvanrednom reakcijom sačuvao je mrežu od gotovo sigurnog pogotka.

"To bih prokomentarisao kratko. Bio sam u pravo vrijeme na pravom mjestu. Uostalom to je zadatak golamana - da reaguju u datom momentu", kaže Adilović za Sarajevo-x.com.

Čuvar mreže FK Sarajevo naglašava da je njegov tim sasvim zasluženo stigao do kompletnog plijena na teškom gostovanju.

"Mislim da je pobjeda trebala biti izraženija sa većom razlikom. Igrali smo odlično, dominirali smo terenom svih 90 minuta. Smatram da je posebno bilo upadljivo zalaganje svih nogometaša, a to je ono što najviše cijene navijači. Radili smo naporno na pripremama i rezultati su već vidljivi. Ova pobjeda puno nam znači pred nastavak prevenstva."

Adilović smatra da sada nije potrebna prevelika euforija.

"Ne trebamo se previše opterećavati rezultatima naših konkurenata. Mi ćemo igrati od utakmice do utakmice i pokušati osvojiti što više bodova. U jesenjem dijelu sezone nismo imali sreće i ubijeđen sam da će nam se to sada vratiti. Već u narednom kolu dočekujemp GOŠK. O čemu ćemo drugo razmišlajti nego o pobjedi?", zaključio je golman FK Sarajevo.