Nogomet
0

Adebayor: Žao mi je zbog proslave protiv Arsenala

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Togoanski napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor kaje se zbog nedolične proslave pogotka koji je zabio svojim bivšim suigračima iz Arsenala 12. septembra.

Riječ je o utakmici 5. kola Premier lige u kojoj je Manchester City kao domaćin pobijedio Arsenal 4-2, a Adebayor je tokom dvoboja protiv svog bivšeg kluba izazvao dvije incidentne situacije. Prva je bila namjerno gaženje nizozemskog napadača Arsenala Robina van Persieja kopačkom, radi čega je naknadno kažnjen s trima utakmicama suspenzije, a druga je bila proslava gola pred Arsenalovim navijačima, nakon nekih 100 metara sprinta preko cijele duljine travnjaka na suprotan kraj stadiona. Za to je tek u blagajnu FA-a uplatio 25.000 funti.

Adebayor se u međuvremenu javno ispričao Van Persieju, a sada tvrdi da mu je žao i zbog načina na koji je proslavio gol protiv ''topnika''.

  • Obuzele su me tada emocije, ali nisam nikoga uvrijedio. Želio sam samo pokazati navijačima Arsenala da me mogu vrijeđati, ali da je nisam tako loš nogometaš kao što su oni smatrali. Danas mi je žao zbog toga, naravno, pogriješio sam, ali i ja sam samo ljudsko biće. Volio bih da nisam to učinio. No, svi mi ljudi griješimo, bitno je iz vlastitih pogrešaka izaći kao još bolji čovjek – poručio je Adebayor.

Usput je obznanio i svoje veliko prijateljstvo s Kolom Toureom, koji mu je do ove sezone bio suigrač u Arsenalu, a od ove sezone su zajedno u Manchester Cityju.

  • Kada sam načuo da se City zanima za njegov dolazak, a nakon toga i popričao s njime, odmah sam znao da ćemo opet biti suigrači. Mi smo kao braća, pomažemo si na terenu i izvan njega, a naše supruge su si dobre kao dvije sestre. Kada je stigao u City, učinio sam sve da mu maksimalno olakšam promjenu sredine, kao što je ranije i on činio za mene. Ukoliko mi nešto zatreba, on je prvi kome ću se obratiti, a isti je slučaj i s njime – zaključio je toplu ljudsku priču Adebayor.