Arsene Wenger
0

"Adebayor i Walcott su namjerno ozlijeđeni"

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Menadžer fudbalskog kluba Arsenal, Arsene Wenger, u srijedu je optužio igrače Stokea, najstarijeg kluba Premier lige, da su namjerno ozlijedili dvojicu izvrsnih fudbalera Arsenala.

Arsene Wenger optužio je dva odbrambena igrača Stokea da su namjerno povrijedili Thea Walcotta i Emmanuela Adebayora u subotnjem meču na Britannia Stadiumu.

Adebayora i Walcotta povrijedili su Rory Delap i Rayn Shawcross u utakmici koja je završila pobjedom Stokea s rezultatom 2 :1.

Wenger je, otkrivaju britanski mediji, najviše pogođen činjenicom da će dva izvrsna fudbalera propustiti večerašnju utakmicu protiv Fenerbahcea.

Walcottovo rame možda zacijeli do susreta s Manchester Unitedom u subotu, ali teže ozlijeđeni Adebayor će propustiti i tu utakmicu.

"Ako je jedina namjera da nekog ozlijediš i po svaku cijenu zaustaviš, to nije nikakva hrabrost. Hrabrost je pokušati igrati fudbal i ostati korektan", izjavio je bijesni Wenger.

"Nisam primjetio da su Delap i Shawcross trčali za loptom, oni su išli na onesposobljavanje protivnika", dodao je Francuz.

Wenger je istakao i brutalnu povredu Eduarda Da Silve kao najbolji primjer grubosti u engleskom fudbalu, a fanovima je poručio da šest bodova (koliko zaostaju za vodećim Chelseajem) nisu mnogo i da Arsenal može vratiti staru snagu i rezultate.