Nogomet
0

Adebayor: Arsenal me prodao jer treba novac

Totalsport
- Otišao sam iz Arsenala s Wengerovim blagoslovom. Klubu je trebao novac - izjavio je u prvom intervjuu nakon odlaska u Manchester City togoanski nogometaš Emmanuel Adebayo.
  • Naravno da je bilo teško ostaviti Arsenal. No, na kraju, i to je dio igre. Klubu je doista trebao novac. Imao sam vrlo konstruktivan razgovor s Arseneom Wengerom prije nego što sam otišao. Imao sam njegovo potpuno razumijevanje i odobrenje - pojasnio je 25-godišnji centarfor u razgovoru za Sky Sports, potvrdivši da će se novom klubu u ponedjeljak priključiti na turneji u Južnoafričkoj Republici.

Inače je ovaj transfer totalno u znaku broja 25. Adebayor ima 25 godina, otišao je za odštetu od 25 milijuna funti, te uzeo dres s brojem 25, isti onaj koji je od 2006. godine nosio u Arsenalu.

  • U Arsenalu sam prošao mnogo dobrih trenutaka. Bilo je i loših. Vrlo sam sretan što sam bio igrač Arsenala, a navijači, suigrači i trener uvijek su bili iznimno korektni prema meni. Zaželio bih im sve najbolje. Bez obzira na sve, Arsenal će uvijek biti u mom srcu. Volim taj klub.

Na pitanje zašto je odabrao City, Adebayor je odgovorio:

  • Imao sam vrlo dobar razgovor s menadžerom Hughesom i predsjednikom. Rekli su mi što planiraju i odmah sam zaključio: zašto ne bih probao? Sada je najbitnija borba. Moramo se kolektivno boriti za klub, jedni za druge, pokazati navijačima da smo sposobni napraviti nešto veliko. Da, moramo se boriti.

  • City je momčad koja će za godinu ili dvije dana biti najbolja na svijetu. Vidim to po načinu na koji se radi. Razgovarao sam o tome s Markom Hughesom. On želi ove sezone završiti među četiri najbolje momčadi. S ovakvim igračima možemo sanjati o tome. Uistinu smo dobra skupina pojedinaca.

  • Mislim da je to dovoljno za očekivati u sezoni koja slijedi, četvrto mjesto. Teško je reći hoćemo li uspjeti otići do kraja u nekom od kup-natjecanja. Naravno, do četvrtog mjesta nećemo lako. To nam mora biti jasno. Zato i kažem da će biti najvažnije boriti se, davati maksimum.

  • Drago mi je što sam na kratkom predstavljanju toplo dočekan od navijača. Nije to slučajno. Znaju oni da ću, kada prva utakmica krene, dati sve što budem mogao.