Slabi rezultati kluba
0

Adebayor: Ako Tottenham želi da odem, neću imati izbora

Totalsport
Emmanuel Adebayor
Emmanuel Adebayor
Togoanski nogometaš Tottenhama Emmanuel Adebayor (28) ove sezone igra nekonstantno, a u posljednje se vrijeme kao i cijela ekipa našao na udaru kritika.

Nakon što je prošle sezone, svoje debitantske u redovima "spursa" po posudbi iz Manchester Cityja, zabio 17 premierligaških golova i bio najbolji strijelac, Adebayor je ljetos potpisao trajan četverogodišnji ugovor. Međutim, dolaskom Andre Villas-Boasa na klupu umjesto Harryja Redknappa izgubio je mjesto u udarnoj postavi od Jermainea Defoea, čime nije zadovoljan.

"Tottenham je dobar klub. Ja sebe ne vidim kako odlazim dalje, ali ako klub želi da odem, onda neću imati izbora. Tek sam potpisao četverogodišnji ugovor, sretan sam u Londonu, kao i moja porodica. Sretan sam što igram za Tottenham", rekao je Adebayor, koji je ove sezone zabio tek jedan premierligaški gol u osam nastupa.

Zanimljivo, dao ga je baš bivšem klubu Arsenalu, iako je u istoj utakmici zaslužio rano isključenje i najodgovorniji je za visoki 5-2 poraz.

U posljednjih 6 susreta u svim takmičenjima Tottenham je pretrpio čak četiri poraza, a slabih su rezultata itekako svjesni u svlačionici.

"Svi smo frustrirani kako se stvari trenutno razvijaju. Ne znamo šta ne sjeda na svoje mjesto. Nadam se da će uskoro početi ili ćemo se naći u problemima. Ne znam koliko može biti gore od ovoga. Da je gore, mislim da bi bili mrtvi. Stvari trenutno izgledaju loše, ali moramo naći izlaz", dodao je napadač trenutno osmoplasirane ekipe Premiershipa.