Kontroverzni Englez
2

Adam Johnson se ne predaje, nakon izlaska iz zatvora želi nastaviti karijeru

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Jedan od najkontraverznijih engleskih nogometaša Adam Johnson, koji se zbog ljubavne veze s maloljetnicom nalazi u zatvoru, ima ogromnu želju za povratak na zeleni teren, potvrdio je izvor blizak igraču.

Englez je na sudu priznao vezu s 15-godišnjakinjom zbog čega je dobio kaznu od šest godina zatvora i otkaz u Sunderlandu, ali bez obzira na to vjeruje da njegovo tijelo može izdržati još nekoliko dobrih sezona.

"Vjeruje da može igrati još nekoliko sezona jer misli da njegovo tijelo može izdržati taj napor. Njegova prednost je što nije imao puno povreda u karijeri", rekao je izvor blizak igraču za britanski The Sun.

Johnson je u pri dolasku u zatvor imao probleme s pojedinim zatvorenicima koji su ga optuživali da je pedofil, ali se kasnije uz druženje i igranje nogometa bar malo prilagodio na novu sredinu.

On je u dosadašnjoj karijeri igrao za Middlesbrough, Leeds, Watford, Manchester City i Sunderland, a na slobodi bi se trebao naći za 18 mjeseci uz uslov da nastavi s primjernim ponašanjem.