Kraj prelaznog roka
0

Abramovich za Torresa daje 110,7 miliona eura, hoće li se Houllier sjetiti Spahića?

Sarajevo-x.com
Fernando Torres
Fernando Torres
Chelsea će danas pokušati dovesti Španca Fernanda Torresa basnoslovnom ponudom upućenom Liverpoolu koja je vrijedna 110,7 miliona eura, piše "Daily Mail".

Abramovich očigledno pokušava odigrati na kartu klauzule u ugovoru napadača Liverpoola koja postaje aktivna u slučaju ponude od 58,3 miliona eura. Dodatnih 52,4 miliona eura ide u Torresov džep ukoliko potpiše petogodišnji ugovor kojim će sedmično zarađivati oko 204.100 eura.

U Liverpoolu se izgleda već pomirili da će večeras izgubiti Torresa. Do sada su kupili Luisa Suareza, a pokušati će dovesti i Ashleyja Younga iz Aston Ville. Zainteresovani su i za Blackpoolovog Cherlieja Adama. Na Anfieldu se nadaju da će posao biti završen do 23 sata.

Brza reakcija

Menadžer Aston Ville, Gerard Houllier, prethodno je rekao da Young nije na prodaju i da uprava kluba pokušava s njim produžiti ugovor i zadržati ga na Villa Parku. No, to nije spriječilo suvlasnika Liverpoola Johna Henryja da kontaktira vlasnika Ville Randyja Lernera kako pokušao nadomjestiti odlazak El Nina.

Liverpool bi u slučaju odlaska Španca morao reagovati brzo i u svoje redove dovesti Younga i Adama. Na Anfieldu su očigledno spremni prodati Torresa, iako su prethodno odbili ponudu ruskog tajkuna koja je stigla u petak.

Prodajom svog napadača bi dobili neophodni novac kako bi povećali ponudu za Adama. Prva ponuda je bila vrijedna 7,5 miliona eura, a mogla bi narasti i na 9,3 miliona. Blackpool za ovog igrača navodno traži 14 miliona eura.

Liverpoolov menadžer Kenny Dalglish se nada dolasku Chelseajevog Nicolasa Anelke, ali to je gotovo nemoguće jer Carlo Ancelotti ne želi pustiti Francuza koji ima važnu ulogu u njegovoj ekipi. Chelsea je umjesto Anelke spreman ponuditi nekog mlađeg igrača.

Bosanac jača odbranu

Nakon što se vratio sa kratkog odmora u Španiji, Torres je propustio jutrošnji trening. Zbog toga će u poslijepodnevnim satima trenirati sam. Fernando sa Liverpoolom ima važeći ugovor do ljeta 2013. godine. Sedmično zarađuje 128.293 eura. Torres je zahtjev za transfer predao prošle nedjelje, a Chelsea i Liverpool pregovaraju cijeli vikend.

Liverpool je madridskom Atleticu za Torresa 2007. godine platio 24,5 miliona eura. Špekuliše se i da bi njegovi zvaničnici mogli zadržati Torresa do ljeta, ali strahuju da bi se Fernando mogao razočarati i pružati loše partije.

Mišljenje njegovih kolega iz svlačionice je da zvaničnici kluba trebaju udovoljiti njegovom zahtjevu i pustiti ga da ode ukoliko to zaista želi.

Kraj prijelaznog roka će okončati špekulacije o budućnosti našeg reprezentativca Emira Spahića, koji je u posljednje vrijeme povezivan sa Arsenalom, a još konkretnije sa Aston Villom. Špekulisalo se da će Houllier, ukoliko ostane na Villa Parku, iz Montpelliera dovesti Spahića kako bi iskusnim igračem pojačao svoju odbranu.

Houllier je ostao na klupi Ville, a nadamo se da će se do kraja dana sjetiti našeg reprezentativca, čime bi Spahić postao još jedan fudbaler iz BiH koji će zaigrati u vjerovatno najjačoj ligi na svijetu.