Ulaže nove milione
0

Abramovič želi novi stadion, Chelsea napušta Stamford Bridge

Sarajevo-x.com
Vlasnik Chelseja, ruski milijarder Roman Abramovič planira izgradnju novog stadiona za "Plavce".

Britanski mediji tvrde da je ruski milijarder spreman okrenuti leđa 106 godina dugoj tradiciji i odvojiti Chelsea od Stamford Bridga.

Već je potrošio blizu million funti na razne ideje, a one uključuju i rušenje stadiona, te mogućnost da sa izgradnjom krene ispočetka.

No, jedini pravi izbor je prodati stadion i u blizini izgraditi novi, sa kapacitetom od 60.000 mjesta koji će godišnje, kako se procjenjuje, donositi prihod od 50 miliona funti, prenosi The Sun.

Vlasnik "Plavaca" je već učinio prvi korak i "zakotrljao loptu". Ponudio je 10 miliona funti navijačima za vlasništvo nad objektom koji su oni kupovali za 100 funti u dionicama i tako prikupiti još oko 1,5 miliona funti, ali i isplatiti 8,5 miliona funti kredita.

Veličina The Bridga, smještenog u Zapadnom Londonu, iznosi 13 hektara koje naravno Abramovič želi da kupi.

Mediji prenose da će Abramović otplatiti dosadašnje kredite i tako ponovo kupiti dionice po pravoj cijeni od 100 funti. Ali, to ne znači da oni navijači koji budu glasali za ovakav prijedlog neće profitirati.

"Chelsea mora biti zahvalan onima koji ulažu u naš klub. Nadam se da će dioničari upravo glasati za ovaj prijedlog", rekao je glasnogovonik kluba Bruce Buck.