Kriza u svlačionici
16

Abramovič vraća bivšeg menadžera Chelseaja kako bi dodatno pomogao Lampardu

K. H.
Avram Grant (Foto: EPA-EFE)
Avram Grant (Foto: EPA-EFE)
Vlasnik londonskog nogometnog kluba Chelsea - Roman Abramovič, planira u klub sa Stamford Bridgea vratiti bivšeg menadžera ovog tima Avrama Granta i to kao ispomoć trenutnom treneru Franku Lampardu.

Britanski Sky Sports piše kako Abramovič vjeruje da Grant može pružiti neophodnu pomoć Lampardu da u ostatku sezone ostvare što je moguće bolje rezultate, a njegov angažman bi trebao biti kratkoročan i ne bi trebao trajati duže od ove sezone.

Chelsea u posljednje vrijeme bilježi nešto lošije rezultate, a oni su trenutno na devetoj poziciji u Premiershipu i, iako su na početku bili favoriti za titulu prvaka, čini se da je teško očekivati da se do kraja sezone uključe u borbu za prvo mjesto.

U posljednjih pet mečeva Chelsea je upisao tri poraza, jedan remi i pobjedu, a sam Grant oglasio se na društvenoj mreži Instagram te je poslao poruku Lampardu rekavši kako mora biti snažan kada stvari ne idu prema očekivanju.

Također mu je rekao da "bude snažan" i da još uvijek ima priliku pokazati svoj kvalitet i karakter.

Avram Grant je bio menadžer Chelseaja u sezoni 2007/2008, a od tada je ostao u odličnom odnosu s Abramovičem iako je u finalu Lige prvaka izgubio od Manchester Uniteda.