Chelsea
0

Abramovič odobrio kupovinu Sergija Agüera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ono što se već dugo najavljuje trebalo bi se i dogoditi. Za januarski prijelazni rok nogometaša vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odobrio je kupovinu Sergija Agüera.

Uz zeleno svjetlo za posao ruski vlasnik kluba omogućit će i 44 miliona eura, a čelni ljudi kluba sa Stamford Bridgea trebali bi sjesti za isti stol s agentim napadača madridskog Atletica kroz nekoliko dana kako bi započeli pregovore.

Prema nekim izvještajima u Agüerov transfer mogao bi biti uključen Chelseajev portugalski branič Paolo Ferreira koji bi Otok zamijenio Španijom. 

Za 21-godišnjeg argentinskog napadača, koji ima dogovorenu saradnju s Atleticom do 30. juna 2012. godine, zainteresovan je i Inter.

Postoji mogućnost i da londonski klub u januaru bude poprilično aktivan u transferima.

Podsjetimo, Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zabranila im je dovođenje igrača u sljedeća dva prijelazna roka zbog nelegalnog vrbovanja maloljetnog Francuza Gaela Kakute. No, Međunarodni sud za sportsku arbitražu je tu odluku suspendovao do proljetnog saslušanja kada će Chelsea izložiti svoju žalbu, pa nije nerealno za očekivati da Abramovič rastrošno krene u 2010., djelimično i zbog straha od reaktivacije suspendovane odluke.