Zdravlje na prvom mjestu
0

Abidal razmatra produženje ugovora s Barcelonom

Totalsport
Eric Abidal
Eric Abidal
Francuski 31-godišnji odbrambeni nogometaš Eric Abidal oklijeva s produženjem ugovora kojeg mu je ponudio njegov klub, aktualni španski i europski prvak Barcelona, ''jer je zdravlje na prvom mjestu''.

Podsjećamo, Abidal je u martu bio podvrgnut operaciji tumora jetre. Krajem prošle sezone se uspješno vratio nogometu.

Tokom ljetne pauze je imao dovoljno vremena raditi na podizanju svoje fizičke spreme na maksimalnu moguću razinu. Jedan je od samo četvorice igrača koji je odigrao svaku minutu svog kluba u prvenstvu ove sezone.

Ipak, Abidal i dalje redovito ide na liječničke kontrole, te ne želi potpisati novi ugovor, prije negoli se uvjeri da je s njegovim zdravljem sve u najboljem redu.

"Rekao sam sportskom direktoru Antoniju Zubizareti da ne želim nikoga obmanuti. Želim se vratiti igranju na svojoj uobičajenoj razini. Neće to biti lako jer nismo mi igrači strojevi. No, učinit ću taj napor jer volim svoj posao. Učinit ću to za svoje suigrače i svoj klub", rekao je Abidal, kojeg aktuelni ugovor s Braclonom veže samo za još ovu sezonu.

Iako su postojale takve informacije u javnosti, tvrdi da od PSG-a nije dobio nikakvu ponudu.

"Moguće je da se PSG zanimao za mene, ali njihovu ponudu, kao niti bilo kojeg drugog kluba, nisam dobio. Postoji zanimanje drugih klubova za mene, to je istina, ali jedinu ponudu za novi ugovor dobio sam od Barcelone", zaključio je Abidal.