Čuva zdravlje i brine o porodici
5

Abidal: Nogomet mi više nije prioritet u životu

Totalsport
Eric Abidal (Foto: Arhiv/AFP)
Eric Abidal (Foto: Arhiv/AFP)
U aprilu ove godine 33-godišnji francuski nogometaš Eric Abidal, inače član Barcelone, bio je podvrgnut transplantaciji jetre, nakon čega je moguć bio i njegov oproštaj od aktivnog igranja nogometa.

No, tokom augusta Abidal je počeo obavljati lakše vježbe u teretani, te je vremenom pojačavao trenažni proces. Nedavno je čak bio na visinskim pripremama na Apeninima, te je sve govorilo da će se jednog dana, a možda čak i uskoro, Abidal vratiti u Barceloninu ekipu. Ipak, u razgovoru s francuskim novinarima Abidal je naznačio da je povratku jednako udaljen i kao onog dana kada je otišao na neizvjesnu operaciju.

"Živim stvarno iz dana u dan. Ne znam još ništa tačno o povratku nogometu. No, morate znati, da unatoč tome što treniram, i to naporno, povratak nije moj prioritet. Nekada sam bio sav u nogometu, ali danas mi nogomet nije prva stvar u životu. Moji prioriteti su porodica i ostati zdrav. Sve ostalo je mnogo, mnogo nebitnije", rekao je Abidal i nastavio:

"Radim sam, još nisam bio niti minutu zajedno na treningu sa svojim saigračima. Moj program treniranja je potpuno drugačiji. Rehabilitacija nije niti malo lagana i stvarno još moram proći dugački put do povratka. Ali, niti se zamaram kada ću se vratiti, niti hoću li se vratiti. Sve što se sa mnom dogodi u budućnosti, u nogometnom smislu, shvatam kao bonus", rekao je Abidal.