Prijem u Vijećnici
25

Abdulah Skaka primio juniore Akademije FK Sarajevo nakon osvajanja "Kupa prijateljstva"

Klix.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici najbolje juniore Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo nakon što su osvojili renomirani "Kup prijateljstva" koji je nedavno odigran u Srbiji, uz učešće klubova iz Mađarske, Italije, Španije, Turske, Crne Gore...

Uz trenera Dženana Uščuplića, direktoricu Sabrinu Buljubašić te predstavnike Uprave FK Sarajevo, gradonačelnik je čestitao mladim nogometašima Belminu Dizdareviću, koji je proglašen za najboljeg igrača turnira, te Amaru Jašareviću.

"Ponosni smo na vaš uspjeh i način na koji ste prezentirali naš grad i državu. Vi ste budućnost našeg sporta i budite uvjereni da ćete u nama, u Gradu Sarajevu, uvijek imati partnera i podršku. Grad i Fudbalski klub Sarajevo imaju odličnu saradnju i komunikaciju. Naravno, težit ćemo da je dodatno unaprijedimo i pomognemo posebno mlade i vrhunske sportiste", istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Mladi igrači sarajevskog kluba su bili najbolji na turniru koji je održan na Zlatiboru, a u finalu su pobijedili beogradski Partizan. Osim ta dva kluba na vrlo jakom nadmetanju učestvovali su Videoton, Fenerbahce, Željezničar, Dinamo, Vojvodina, Budućnost iz Podgorice, Torino, Vardar, Olimpija, Espanyol i Udinese.