Zvanično
7

Abdou Diallo za 32 miliona eura prešao iz Borussije Dortmund u PSG

K. H.
Abdou Diallo
Abdou Diallo
Francuski nogometaš Abdou Diallo zvanično je napustio Borussiju Dortmund i naredne sezone igrat će u dresu PSG-a, potvrđeno je na zvaničnoj stranici aktuelnog prvaka Francuske.

Diallo je od ranije miljenik trenera PSG-a Thomasa Tuchela koji je izrazio veliku želju da ga dovede u redove Parižana, a prvak Francuske za usluge ovog igrača izdvojio je 32 miliona eura.

Ovaj nogometaš karijeru je počeo u Monacu, nakon čega je jednu sezonu igrao na posudbi u Zulte Waregemu. Uslijedio je transfer u Mainz 2017. godine, a nakon samo jedne sezone pojačao je Borussiju Dortmund za koju je u prošloj sezoni odigrao ukupno 28 utakmica u kojima je postigao jedan pogodak.

Ovaj defanzivac je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Francuske, uključujući i U-21 tim, ali još uvijek nije dobio priliku da se dokaže u A selekciji koja je prošle godine postala prvak svijeta.

Pored Dialloa, PSG je u ovom prijelaznom roku doveo Pabla Sarabiju iz Seville i Andera Herreru iz Manchester Uniteda, a moguće je da do kraja još neko zvučno ime pojača redove trenutno najboljeg francuskog tima.