Ligue 1
6

A trebao je biti derbi: PSG ponizio Monaco na Parku prinčeva i osvojio titulu

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
PSG je i definitivno "prekucao" francusku ligu. Večeras su Sveci u 33. kolu dočekali Monaco, a konačan rezultat susreta nikako ne sugeriše da su na Parku prinčeva igrale prvoplasirana i drugoplasirana ekipa u prvenstvu.

PSG je slavio rezultatom 7:1 i na taj način osvojio titulu prvaka Francuske. I to bez najboljeg igrača Neymara, te "motora" ekipe Verratija. Istini za volju, gostima je nedostajao štoper Glik, ali to nije opravdanje za sramotno izdanje u glavnom gradu Francuske.

Malo je reći da golman Kneževa Subašić nije imao svoj dan. Iz sedam šuteva u okvir gola primio je sedam pogodaka.

U periodu od 15. do 20. minute hrvatski golman je tri puta morao po loptu u svoju mrežu, a redom su pogađali Lo Celso (15.), Cevani (17.) i Di Maria (20.), a potom je svoj drugi pogodak na meču upisao Lo Celso u 27. minuti.

Sve što su gosti uspjeli je smanjiti na 4:1 u 38. minuti preko Rony Lopesa, a potom je Di Maria povisio na 5:1 u 58. minuti. Zatim je Falcao, kad već nije mogao ubaciti loptu u Areolinu mrežu, ubacio u svoju u 76. minuti, a konačnih 7:1 postavio je Draxler u 86. minuti susreta.

Ranije danas gostujuće pobjede su zabilježili Marseille kod Troyesa rezultatom 3:2, te Bordeaux kod Montpelliera rezultatom 3:1.

Tabela: