Manuel Pellegrini
0

"A sada po pobjedu protiv Barcelone"

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Manuel Pellegrini (Foto: Reuters)
Nakon što su Real Madrid i Barcelona pobjednički odradili svoje utakmice 30. Primerinog kola, oba se kluba okreću nadolazećem derbiju lige, "el clasicu".

U subotu će španski nogomet kroz 90 minuta ponuditi bitku za vrh tabele koji je u ovome trenutku u potpunosti bodovno izjednačen. I "kraljevski klub" i "katalonski ponos" sakupili su kroz dosadašnji dio takmičenja jednakih 77 bodova, ali tabelu predvodi Real zbog gol razlike s pogotkom viška u odnosu na Barcelonu.

"Okrećemo se iščekivanoj utakmici protiv Barcelone. Obje su ekipe u dobroj formi i nizu dobrih rezultata. Uvjeren sam da možemo savladati Barcelonu i nadoknaditi izgubljene bodove s Camp Noua", siguran je Manuel Pellegrini.

Prvi ovosezonski "el clasico" završio je minimalnom 1-0 pobjedom domaćina, tada Barcelone. Jedini strijelac na utakmici bio je švedski napadač Zlatan Ibrahimović koji bi ovaj derbi mogao propustiti.

Naime, zbog povrede desnog skočnog zgloba na zagrijavanju uoči dvoboja 30. kola španskog prvenstva između njegovog kluba i Athletic Bilbaa (subotnja 4-1 pobjeda) Ibrahimović će, najavljeno je, propustiti četvrtfinalni uzvrat Lige prvaka protiv Arsenala (utorak), dok se njegov nastup na Bernabeu također dovodi pod znak pitanja.