{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


500 policajaca na derbiju Zrinjski-Velež

S
8.4.2009. u 13:54
0
19
500 policajaca na derbiju Zrinjski-Velež
0
500 policajaca na derbiju Zrinjski-Velež
Foto: bljesak.info
Gradski derbi između fudbalskih klubova "Zrinjski" i "Velež" u Mostaru koji se večeras u 18.00 sati igra na stadionu pod Bijelim brijegom događaj je od visokog rizika i zato će ga obezbjeđivati više od 500 policajaca, među kojima 300 specijalaca, izjavio je Srni načelnik Policijske uprave Mostar Tomislav Ćurčić.
On je dodao da se policija već dvadeset dana priprema za gradski derbi, te da su razmotrili sve mogućnosti kako bi spriječili bilo kakvo narušavanje javnog reda i mira u većem obimu.

"Policija je spremna da učini sve kako bi građani i njihova imovina bili sigurni. Dobićemo i pojačanja iz ostalih kantona, tako da ćemo raspolagati sa više od 500 policajaca, od kojih će oko 300 biti pripadnici specijalnih jedinica'', rekao je Ćurčić.

Iz policije su preporučili građanima da od 16.00 sati do završetka utakmice uklone svoja vozila iz ulica koje vode ka stadionu, a vlasnicima ugostiteljskih objekata je preporučeno da zatvore objekte u širem području stadiona i da ispred njih uklone sve predmete koji su pogodni za nanošenje povreda ili materijalne štete.

Iz Policijske uprave Mostar su pozvali građane na maksimalnu saradnju, a navijačke grupe da izbjegavaju izazivanje bilo kakvih incidenata.

Situacija oko odigravanja ove utakmice dodatno je zakomplikovana time što je Uprava "Zrinjskog" obavijestila "Velež" i policiju da pod Bijeli Brijeg ne može primiti organizovani dolazak navijača "Veleža".

Nasuprot tome, Uprava "Veleža" donijela je odluku da njihovi navijači na stadion pod Bijelim brijegom idu organizovano.

Prisustvo policije u Mostaru pojačano je od samog jutra, jer nijedan gradski derbi "Zrinjskog" i "Veleža" nije protekao bez incidenata.

Stadion pod Bijelim brijegom je do rata bio stadion "Veleža", dok u hrvatskom dijelu Mostara nije osnovan klub "Zrinjski".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: